Kontakt z redakcją: 41 274-55-12
Aktualności 10 czerwca 2019

Krystian Sadza zrezygnował ze stanowiska, będzie konkurs

Po rezygnacji Krystiana Sadzy z funkcji dyrektora starachowickiego Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji, prezydent Starachowic ogłosił nabór na to stanowisko.

Wieść gminna, we wtorkowe przedpołudnie niosła, że został odwołany przez prezydenta, więc sprawdziliśmy tę informację.

– Dyrektor MOSiR, pan Krystian Sadza złożył rezygnację z pełnienia funkcji dyrektora jednostki z przyczyn osobistych. Po rozmowie z prezydentem miasta zadeklarował gotowość pracy w MOSiR na innym stanowisku kierowniczym. Zmiana na stanowisku dyrektora nastąpi 1 września 2019 roku. Do tego czasu prezydent miasta ogłosi konkurs na stanowisko dyrektora Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji –  poinformowała Izabela Wrona z Urzędu Miejskiego.

Prezydent Marek Materek już ogłosił konkurs na nowego dyrektora MOSiR. Kandydat powinien mieć wyższe wykształcenie – preferowane kierunki to ekonomia, zarządzanie, administracja, posiadać polskie obywatelstwo i pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych. Wymagany jest minimum 5 – letni staż pracy, biegła znajomość oprogramowania komputerowego stosowanego w pracy biurowej, a także znajomość „Strategii rozwoju sportu w Starachowicach w latach 2009 –

2015 i lata następne” oraz przepisów ustawy o samorządzie gminnym, ustawy o pracownikach samorządowych i ustawy prawo wodne (zagadnienia związane z kąpieliskami wodnymi). Poza tym, powinien przedstawić (w formie pisemnej) koncepcję funkcjonowania Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Starachowicach.

Dokumenty kandydaci składają do 28 czerwca br. w Biurze Obsługi Mieszkańców UM lub przesyłką pocztową. Szczegóły ogłoszenia znajdują się na stronie BIP Urzędu Miejskiego w Starachowicach.

(azab)

fot. Maciej Cieciora