Makaron Foglie d’ulivo ze szpinakiem

Odsłuchaj całą treść artykułu, możesz nawet zablokować ekran!
Getting your Trinity Audio player ready...

Makaron Foglie d’ulivo ze szpinakiem

Receptura na 10 osób

– Makaron Foglie d’ulivo  – 75 dag

–  Cebula – 15 dag

– Czosnek – 1,5 dag

– Oliwa z oliwek –  250 ml

–  Śmietana 36% – 500 ml

– Suszone pomidory – 15 dag

– Świeży szpinak –  60 dag

– Ser lazur błękitny –  30 dag

– Ser parmezan – 10 dag

–  Sól i pieprz

Wykonanie: Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, następnie dodać ser lazur błękitny, śmietanę, szpinak i suszone pomidory. Ugotowany makaron połączyć z sosem i posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewijanie do góry