DESERY I ZUPY W KONKURSIE TOP CHEF

Getting your Trinity Audio player ready...

Kolejne spotkania konkursowe młodych kucharzy pt.”Top Chef” zorganizowano w Szkole Podstawowej w Stykowie i w Szkole Podstawowej w Rudzie. Tym razem młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowali desery i zupy regionalne.
Konkurs pod nazwą „Top Chef – młodzieżowy szef kuchni” organizuje stowarzyszenie „Brody nad Kamienną”, dzięki dotacji Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Świętokrzyskiej ze środków Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2014-2020. Drużyny, uczestniczące w drugiej odsłonie konkursu wykazały się dużym profesjonalizmem oraz zdolnościami kulinarnymi. Jury oceniało smak, regionalność, sposób podania, prezentację oraz oryginalną nazwę dań. Pierwsze i drugie miejsce zajmują drużyny z  Krynek, trzecie ex aequo zdobyli uczniowie szkół z Lubieni, Dziurowa i szkoły w Brodach, a ekipie szkoły z Adamowa brakuje 1 punktu, by znaleźć się na podium.
Przed nimi jeszcze dwie konkurencje, w których sprawdzą się w przygotowaniu sałatek oraz ciast. Czekamy z niecierpliwością na kolejną przygodę kulinarną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewijanie do góry