Dobra Pszczoła

„DOBRA PSZCZOŁA” Z KOLEJNYM SUKCESEM

Getting your Trinity Audio player ready...

Pasieka „Dobra Pszczoła’ z Małyszyna Dolnego to miód najlepszej jakości, potwierdzają to klienci, którzy po płynne złoto ustawiają się w kolejce, ale także nagrody, które właściciele pasieki zdobywają gdziekolwiek się pojawią.
Dobra Pszczoła
W dniach 24 – 26 września br. odbyły się najsmaczniejsze targi w Polsce „Smaki Regionów”, które co rok organizowane są przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Każdego roku w ekspozycji udział bierze ponad 200 wystawców, którzy oferują do posmakowania najlepsze i najsmaczniejsze potrawy ze wszystkich województw.
Województwo Świętokrzyskie ponownie reprezentowała m.in. Pasieka Dobra Pszczoła z Małyszyna Dolnego w gm. Mirzec. I… znów nie wraca z pustymi rękami. Nasza lokalna pasieka została wyróżniona i została laureatem konkursu organizowanym przez Smaki Regionów. a sprawcą całego zamieszania był przepyszny miód lipowy. Pozostaje zatem spróbować tego cuda, do czego „Zielona” serdecznie zachęca.
Pasieka „Dobra Pszczoła” to także zdobywca pierwszego miejsca za miód wielokwiatowy w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów w województwie Świętokrzyskim, oraz złotego medalu za miód spadziowy na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Posiada także certyfikat „Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie”. „Miód spadziowy z drzew iglastych” wyprodukowany w Pasiece Dobra Pszczoła w Małyszynie Dolnym zajął pierwsze miejsce w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów, który odbył się w 12 czerwca w Parku Etnograficznym Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni. Do Pasieki Dobra Pszczoła powędrowała pierwsza nagroda w kategorii „Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego”.
„Dobra Pszczoła” to gospodarstwo rodzinne, które składa się z 50 uli.
– W naszej pasiece można nabyć miody, ale także wiedzę o pszczelich produktach i samych pszczołach. Organizujemy prelekcje zarówno w szkołach, ale także zapraszamy gości do nas. Przybywają wycieczki nie tylko z naszego regionu, ale z całej Polski.  mówi na zakończenie Rafał Zacharski, dyplomowany technik pszczelarstwa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *