GOTOWANIE Z WOJEWODĄ

Getting your Trinity Audio player ready...

W trakcie spotkania, pani wojewoda opowiadała o swoim życiu osobistym i zawodowym oraz pokazała, że świetnie sobie radzi w kuchni. Sprawnie lepiła pierogi, wraz z paniami przygotowała sałatkę warzywną, uszka z barszczem czerwonym oraz kaszok brodzki. Podczas gotowania panowała luźna i miła atmosfera, mimo wielu kamer telewizyjnych. Zapraszamy do oglądania programu z udziałem pani wojewody 20 grudnia o godzinie 19.00 w TVP3 Kielce.
Przepis na kaszok brodzki:
Składniki:
opakowanie kaszy gryczanej palonej
serca drobiowe 1/2 kg
wątróbka drobiowa 1/2 kg
żołądki drobiowe kurze 1/2 kg
cebula 2 szt.
przyprawy (sól, pieprz, magi)
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy wg. przepisu. Serca, wątróbkę i żołądki gotujemy do miękkości, następnie gotowe mielimy przez grube sitko maszynki. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oleju do miękkości, następnie dodajemy zmielone podroby i ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku. Wszystko razem dusimy. Podajemy z sałatką z ogórków kiszonych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewijanie do góry