UCZNIOWIE  NA KURSIE CARVINGU CZYLI JAK RZEŹBIĆ W OWOCACH I WARZYWACH

Getting your Trinity Audio player ready...

W ramach realizowanego wspólnie z Akademią Przedsiębiorczości, Powiatem Starachowickim oraz Specjalną Strefą Ekonomiczną „ Starachowice” S.A. projektu „Kształcimy specjalistów – rozwój edukacji zawodowej dla Starachowic II edycja” w dniach 19-21 lutego 2021 r. odbył się kurs carvingu – rzeźbienie w owocach i warzywach.
W kursie uczestniczyła 10 osobowa grupa uczniów z klasy III c, II g, II c Technikum nr 1 w Starachowicach, kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Kurs odbywał się w siedzibie Akademii Przedsiębiorczości w Starachowicach. Szkolenie prowadził pan Grzegorz Gniech- Mistrz Polski i Mistrz Świata w carvingu- firma Carving- Gniech.
Szkolenie opierało się głównie na ćwiczeniach praktycznych. Uczestnicy zdobyli profesjonalną wiedzę z zakresu projektowania i wykonywania dekoracji w owocach i warzywach, poznali niezbędne narzędzia stosowane w carvingu, metody przechowywania gotowych elementów rzeźbiarskich oraz sposoby naturalne i chemiczne zapobiegania ciemnieniu dekoracji warzywnych i owocowych. Potwierdzeniem uzyskania dodatkowych kwalifikacji były otrzymane certyfikaty.
Małe dzieła sztuki, które powstały z darów natury cieszyły oczy wszystkich obecnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przewijanie do góry